Toscaanse tomatensoep met paprika

1 maart 2017
30 november 2023

Een lekker, zomers en mager soepje voor 4- 6 personen. Je kan ook zelf je kippenbouillon en Toscaanse kruidenmix maken.

Ingredienten voor 4 personen

30 gram olijfolie
1 kilo rijpe tomaten in vieren gesneden
1 ui in stukken
1 rode paprika in stukken zonder zaadjes
1 afgestreken eetlepel Toscaanse kruidenmix
1 volle eetlepel paprikapoeder
Extra garnituur: 50 gram fusillipasta, 100 gram soepgroenten of blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. 1

    Bak de tomatenparten, de ui en de paprikastukjes in de olijfolie.

  2. 2

    Voeg na 10 minuten bakken, het paprikapoeder en de Toscaanse kruidenmix toe en roer alles om.

  3. 3

    Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.

  5. 5

    Voeg nu de soepgroenten en de fusillipasta toe en kook nog zachtjes 10 minuten door tot de pasta gaar is.

  6. 6

    Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes.

Voedingswaarden

Energie: 1047 kJ / 252 kcal
Eiwitten: 8,50g
Vetten: 9,20g
waarvan verzadigd: 1,46g
Koolhydraten: 27.90g
waarvan suiker: 9,90g
Vezels: 9,90g
Natrium: 0,08g
Bronnen

Een recept van Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu.