Toscaanse tomatensoep met paprika
Een lekker, zomers en mager soepje voor 4- 6 personen. Je kan ook zelf je kippenbouillon en Toscaanse kruidenmix maken.
Ingredienten voor 4 personen
30 gram olijfolie
1 kilo rijpe tomaten in vieren gesneden
1 ui in stukken
1 rode paprika in stukken zonder zaadjes
1 afgestreken eetlepel Toscaanse kruidenmix
1 volle eetlepel paprikapoeder
Extra garnituur: 50 gram fusillipasta, 100 gram soepgroenten of blaadjes verse basilicum
Bereiding
-
1
Bak de tomatenparten, de ui en de paprikastukjes in de olijfolie.
-
2
Voeg na 10 minuten bakken, het paprikapoeder en de Toscaanse kruidenmix toe en roer alles om.
-
3
Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
-
4
Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
-
5
Voeg nu de soepgroenten en de fusillipasta toe en kook nog zachtjes 10 minuten door tot de pasta gaar is.
-
6
Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Energie:
1047 kJ
/
252 kcal
Eiwitten:
8,50g
Vetten:
9,20g
waarvan verzadigd: 1,46g
waarvan verzadigd: 1,46g
Koolhydraten:
27.90g
waarvan suiker: 9,90g
waarvan suiker: 9,90g
Vezels:
9,90g
Natrium:
0,08g
Bronnen
Een recept van Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu.