Toscaanse kruidenmix

1 maart 2017
4 december 2023

Deze kruidenmix kan gebruikt worden voor pastagerechten, voor het kruiden van vlees en vis, voor het op smaak brengen van soepen en sauzen, ...

Ingredienten voor 4 personen

2 delen gedroogde oregano
1 deel gedroogde tijm
1 deel gedroogde majoraan
1 deel gedroogde rozemarijn
1 deel gemalen korianderzaad
2 delen gedroogd basilicum
3 delen gemalen witte peper
½ deel gemalen kurkuma
1 deel paprikapoeder
3 delen gedroogde peterselie
½ deel gemalen laurier

Bereiding

  1. 1

    Meng alle kruiden.

  2. 2

    Voor de ‘delen’ die in de recepten gegeven worden, kun je bijvoorbeeld een theelepel gebruiken (1 deel is dan 1 theelepel).

  3. 3

    Bewaar de mix koel, droog en donker in een goed afgesloten pot.

Voedingswaarden

Energie: 52 kJ / 12 kcal
Eiwitten: 0,50g
Vetten: 0,30g
waarvan verzadigd: 0,06g
Koolhydraten: 1.60g
waarvan suiker: 0,10g
Vezels: 0,70g
Natrium: 0g
Bronnen

Een recept van : Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu. Klik hier voor meer info.