Penne met zalm en spinazie

1 maart 2017
22 november 2023

Deze licht verteerbare penne met spinazie is een gezond en voedzaam alternatief als je op zoek bent naar een calorie-arm en licht verteerbaar gerecht.

Ingredienten voor 4 personen

600 g diepvriesspinazie
200 ml lichte sojaroom
Chili-, kerrie- en paprikapoeder
Knoflookpoeder
1 klein lepeltje zoetstof
160 g ongekookte witte penne
2 teentjes knoflook
2 grote uiten
4 eetlepel vloeibaar bereidingsvet (ongezouten)
400 g zalm
Versgemalen peper

Bereiding

  1. 1

    Warm de spinazie op en roer vervolgens de lichte sojaroom er doorheen.

  2. 2

    Breng het geheel op smaak met chili, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en het kleine lepeltje zoetstof.

  3. 3

    Kook de penne volgens de verpakking en giet af.

  4. 4

    Fruit de geperste knoflook en de fijngesneden ui in de gesmolten bakboter.

  5. 5

    Bak vervolgens de zalm 4 minuten om en om, zodat deze nog mooi roze is van binnen (strooi op de zalm een beetje versgemalen peper).

  6. 6

    Serveer de penne met daar bovenop de spinaziesaus en leg de zalm erop.

  7. 7

    Druppel een paar druppels citroensap over de zalm.

Voedingswaarden

Energie: 2230 kJ / 533 kcal
Eiwitten: 29,60g
Vetten: 29,30g
waarvan verzadigd: 3,74g
Koolhydraten: 33.60g
waarvan suiker: 3,80g
Vezels: 9,80g
Natrium: 0,10g