Gestoomd tongrolletje met andijvie

16 november 2016
9 november 2023

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingredienten voor 4 personen

4 tongfilets
4 flinterdunne reepjes wortel, geblancheerd
1 andijvie
1 eetlepel margarine
150 ml visfond
2 el sojaroom
Gehakte dille

Bereiding

  1. 1

    Rol de tongfilets op met een reepje wortel en bind lichtjes vast met keukentouw.

  2. 2

    Stoom de rolletjes vis 5 minuten.

  3. 3

    Stoof de andijvie kort aan in de margarine en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voor de saus: breng de visfond aan de kook en laat deze inkoken, roer er de soyaroom onder en kruid met dille, peper en zout.

  5. 5

    Schik het tongrolletje op de andijvie en nappeer de saus erover.

  6. 6

    Werk af met een takje dille.

Voedingswaarden

Energie: 499 kJ / 120 kcal
Eiwitten: 19,50g
Vetten: 3,40g
waarvan verzadigd: 0,68g
Koolhydraten: 1.60g
waarvan suiker: 0,80g
Vezels: 2,40g
Natrium: 0,26g