Fazant met witloof en peterselieaardappeltjes

2 mei 2016
1 december 2023

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingredienten voor 4 personen

2 fazantenborsten (ca. 500 g)
1 eetlepel zachte mosterd
2 dl ontvette kippenbouillon
1 dl light room of sojaroom
600 g aardappelen
800 g witloof
4 eetlepels vloeibare margarine
Peper, nootmuskaat, eventueel snuifje zout
Gehakte peterselie

Bereiding

  1. 1

    Stoof het witloof in 2 eetlepels margarine en kruid met peper, nootmuskaat.

  2. 2

    Kook de aardappeltjes gaar en meng ze met de gehakte peterselie.

  3. 3

    Kruid de fazant met peper en zout.

  4. 4

    Bak de fazantborsten mooi bruin langs de velkant (5 minuten) in 2 eetlepels margarine en laat ze dan nog 3 minuten aan de andere kant bakken.

  5. 5

    Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.

  6. 6

    Blus de pan met kippenbouillon, voeg de mosterd toe en de light room. Laat de saus inkoken.

  7. 7

    Serveer de fazant met de saus, gestoofd witloof en gekookte peterselieaardappeltjes.

Voedingswaarden

Energie: 1868 kJ / 444 kcal
Eiwitten: 37,60g
Vetten: 18,20g
waarvan verzadigd: 4,02g
Koolhydraten: 29.00g
waarvan suiker: 6,60g
Vezels: 6,40g
Natrium: 0,77g
Bronnen

Recept VTM Koken - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis