Citroensorbet met vers fruit

2 mei 2016
21 november 2023

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingredienten voor 4 personen

1,5 dl versgeperst citroensap
Zeste van 1 citroen
100 g fijne suiker (of zoetstof)
6 dl water
1 sinaasappel
2 mandarijntjes
1 granaatappel
Takje verse munt
Eventueel 1 dl light room (de room is niet noodzakelijk, maar maakt de sorbet zachter van smaak)

Bereiding

  1. 1

    Meng het water, het citroensap, de citroenzeste en de suiker en verwarm het mengsel totdat de suiker is opgelost.

  2. 2

    Voeg de room toe.

  3. 3

    Laat dit onafgedekt 1 uur opstijven in de diepvries.

  4. 4

    Ieder half uur het mengsel met een vork losroeren. Laat gedurende 3 uur opstijven.

  5. 5

    Snij het fruit in partjes en verdeel het over dessertschaaltjes.

  6. 6

    Leg er bovenop een bolletje citroensorbet en werk af met de granaatappelpitjes en verse munt.

Voedingswaarden

Energie: 862 kJ / 206 kcal
Eiwitten: 2,50g
Vetten: 1,70g
waarvan verzadigd: 0,99g
Koolhydraten: 43.10g
waarvan suiker: 40,20g
Vezels: 3,90g
Natrium: 0g