Dessert

Citroensorbet met vers fruit

Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht. 

Ingrediënten
4 personen
  • 1,5 dl versgeperst citroensap
  • Zeste van 1 citroen
  • 100 g fijne suiker (of zoetstof)
  • 6 dl water
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 2 mandarijntjes
  • 1 granaatappel
  • Takje verse munt
  • Eventueel 1 dl light room (de room is niet noodzakelijk, maar maakt de sorbet zachter van smaak)
Bereiding
  1. Meng het water, het citroensap, de citroenzeste en de suiker en verwarm het mengsel totdat de suiker is opgelost.
  2. Voeg de room toe.
  3. Laat dit onafgedekt 1 uur opstijven in de diepvries.
  4. Ieder half uur het mengsel met een vork losroeren. Laat gedurende 3 uur opstijven.
  5. Snij het fruit in partjes en verdeel het over dessertschaaltjes.
  6. Leg er bovenop een bolletje citroensorbet en werk af met de granaatappelpitjes en verse munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
862 kJ
Energie (kcal): 
206 kcal
Eiwitten: 
2,50 g
Vetten: 
1,70 g
waarvan verzadigd: 
0,99 g
Koolhydraten: 
43,10 g
waarvan suiker: 
40,20 g
Vezels: 
3,90 g
Natrium: 
0,00 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?