Tortilla van witloof en aardappel

19 november 2020
3 december 2023

Tik eens een eitje… ter afwisseling van een stukje vlees, vis of een vleesvervanger. Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, fosfor, vitamine D, B2 en B12. Combineer met veel groenten, aardappelen of volkorenbrood. Of maak meteen een tortilla!

Ingredienten voor 2 personen

4 stronken witloof (400 g)
4 eieren
4 gemiddelde aardappelen (200 g)
nootmuskaat
peper

Bereiding

  1. 1

    Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.

  2. 2

    Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

  3. 3

    Verhit de olie in een bakpan.

  4. 4

    Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.

  5. 5

    Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

  6. 6

    Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat.

  7. 7

    Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.

  8. 8

    Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.

Voedingswaarden

Energie: 1440 kJ / 344 kcal
Eiwitten: 18,60g
Vetten: 20,50g
waarvan verzadigd: 5,20g
Koolhydraten: 19.10g
waarvan suiker: 4,70g
Vezels: 5,60g
Natrium: 1,25g