Komkommerhapje

18 december 2018
23 november 2023

Geniet van dit suikerarm en glutenvrij hapje!

Ingredienten voor 8 personen

1 komkommer
1 pakje Boursin met kruiden light
1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
Basilicumblaadjes
Vers gemalen peper

Bereiding

  1. 1

    Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.

  2. 2

    Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zodat de komkommer blijft liggen.

  3. 3

    Schraap met een lepeltje de zaadjes er royaal uit, zodat je een uitholling krijgt.

  4. 4

    Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

  5. 5

    Vul de holte met de boursin en strijk glad met een mes.

  6. 6

    Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.

  7. 7

    Als je het hapje gaat serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½ cm en leg op elk stukje een blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat. Steek vast met een stokje.

Voedingswaarden

Energie: 390 kJ / 94 kcal
Eiwitten: 2,80g
Vetten: 7,80g
waarvan verzadigd: 1,70g
Koolhydraten: 2.70g
waarvan suiker: 2,20g
Vezels: 1,50g
Natrium: 0,10g
Bronnen