Appel-perencrumble

18 december 2018
26 november 2023

Probeer deze vezelrijke en zoutarme crumble, het ideale dessertje. Smakelijk!

Ingredienten voor 4 personen

2 appels
1 grote peer
2 tl citroensap
4 tl kaneel of koekkruiden
30 ml honing of vloeibaar zoetmiddel
20 g margarine (gesmolten)
Eventueel met suikervrij ijs of vanilleyoghurt

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de appel en peer in kleine blokjes.

  2. 2

    Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom. Kneed de havermout, vetstof en vloeibaar zoetmiddel (of honing) samen tot het een geheel is.

  3. 3

    Vet vier 1-persoonsovenschaaltjes (of 1 groter) in en verdeel het appel-perenmengsel over de schaaltjes.

  4. 4

    Verdeel hier de havermoutcrumble overheen en zet gedurende 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Je kan dit bijvoorbeeld serveren met één klein bolletje suikervrij vanilleijs of wat vanilleyoghurt.

Voedingswaarden

Energie: 648 kJ / 155 kcal
Eiwitten: 2,20g
Vetten: 3,40g
waarvan verzadigd: 0,74g
Koolhydraten: 27.30g
waarvan suiker: 17,90g
Vezels: 3,90g
Natrium: 0,01g
Bronnen