Knolselderpuree
Winterkost kan ook gezond zijn! Deze knolselderpurree is heerlijk bij wild vlees en je kookt bovendien met een vergeten wintergroente.
Ingredienten voor 4 personen
500 g knolselder
3 dl water
3 dl halfvolle melk
1 dl zoutarme kippenbouillon
100 g ricotta
Peper
Nootmuskaat
Bereiding
-
1
Schil de knolselder en snij hem in blokjes.
-
2
Kook gaar in het mengsel van water, melk en zoutarme kippenbouillon.
-
3
Giet de knolselder af als hij gaar is en pureer.
-
4
Meng de ricotta eronder en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
-
5
Zout toevoegen is niet nodig, want knolselder bevat natrium (zout).
Voedingswaarden
Energie:
580 kJ
/
140 kcal
Eiwitten:
8,30g
Vetten:
5g
waarvan verzadigd: 3,26g
waarvan verzadigd: 3,26g
Koolhydraten:
12.30g
waarvan suiker: 5,50g
waarvan suiker: 5,50g
Vezels:
6,20g
Natrium:
0,50g