Hutsepot van vergeten groenten met rode wijn
Een heerlijke hutsepot voor tijdens de koude winterdagen.
Ingredienten voor 4 personen
400 g rundsstoofvlees
2 eetlepels vloeibare margarine
1 rode ui, grof versneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 pastinaak
2 raapjes
4 wortelen
2 zoete aardappelen
1 schorseneer
350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
100 ml rode wijn
250 ml magere runds- of wildfond
Kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
Peper en zout
1 eetlepel bloem
Bereiding
-
1
Bak het vlees aan in de margarine zodat het aan alle kanten mooi bruin is.
-
2
Bestrooi het vlees met bloem en voeg de wijn en wildfond toe.
-
3
Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.
-
4
Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.
-
5
Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.
-
6
Breng op smaak met peper en weinig zout.
-
7
Als je geen wijn wil gebruiken, kan je meer fond toevoegen.
Voedingswaarden
Energie:
1904 kJ
/
454 kcal
Eiwitten:
22,20g
Vetten:
9,90g
waarvan verzadigd: 2,28g
waarvan verzadigd: 2,28g
Koolhydraten:
52.30g
waarvan suiker: 22g
waarvan suiker: 22g
Vezels:
25,50g
Natrium:
0,71g