Blanc-manger met amandelen en fruit

30 maart 2020
28 november 2023

Op zoek naar een fris en gezond dessertje om van te smullen tijdens een warme zomerdag? Probeer dan zeker dit recept eens uit. 

Ingredienten voor 6 personen

1/2 l halfvolle melk
1 vanillestokje
30 g amandelpoeder
20 g zoetstof in kristalvorm
5 gelatineblaadjes
6 potjes magere verse kaas
Fruit: mango, abrikozen, aardbeien ...

Bereiding

  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in een kom koud water. 

  2. 2

    Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 20 g zoetstof in kristalvorm. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en het opengesneden vanillestokje. Laat 10 min. afgedekt trekken. 

  3. 3

    Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de half afgekoelde amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Meng de verse kaas met 20 g zoetstof in kristalvorm en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk. 

  5. 5

    Wissel in glaasjes laagjes fruit en crème met elkaar af en eindig met wat fruit bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers. 

  6. 6

    Plaats 2 uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie: 720 kJ / 172 kcal
Eiwitten: 13g
Vetten: 6,90g
waarvan verzadigd: 3,15g
Koolhydraten: 13.30g
waarvan suiker: 12,60g
Vezels: 1,70g
Natrium: 0,08g
Bronnen

Afgeleid recept uit de recepten van Canderel (www.canderel.be/recepten)