Citroenbavarois

2 juni 2016
4 december 2023

Een licht, suikervrij en fris dessertje met citroen. Per persoon: 5 g koolhydraten.

Ingredienten voor 4 personen

5 g agar agar (of 4 gelatineblaadjes)
Sap van 2 citroenen
2 eetlepels water
Geraspte schil van 1 citroen
1 koffielepel gemberpoeder
Zoetmiddel naar keuze (equivalent van 120 g suiker: bv. 60g Tagatesse of 12 g Sucralose van Canderel)
200 g magere verse kaas / kwark
200 ml magere yoghurt
1 eiwit
1 citroen in plakjes gesneden
Enkele blaadjes citroenmelisse voor de garnering

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de agar agar in het citroensap met 2 eetlepels water, citroenrasp, gember en de zoetstof.

  2. 2

    Blijf roeren tot de agar agar volledig is opgelost. Neem van het vuur.

  3. 3

    Klop met een mixer de kwark en yoghurt door elkaar.

  4. 4

    Klop het eiwit stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.

  5. 5

    Schep het agar agarmengsel door het kwarkmengsel.

  6. 6

    Bekleed vormpjes met plasticfolie en vul ze met het kwarkmengsel.

  7. 7

    Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  8. 8

    Keer de vormpjes op een bord en garneer met schijfjes citroen en citroenmelisseblaadjes.

Voedingswaarden

Energie: 379 kJ / 90 kcal
Eiwitten: 8,40g
Vetten: 0,50g
waarvan verzadigd: 0,30g
Koolhydraten: 5.20g
waarvan suiker: 4,90g
Vezels: 4,40g
Natrium: 0,04g