Foto biefstuk met tomatensalsa Foto biefstuk met tomatensalsa

Biefstuk met een frisse kruidige tomatensalsa

Sanne De Jonghe 
Diëtiste Wit-Gele Kruis Antwerpen
16 oktober 2023
28 november 2023
25minuten

Een lekker Vlaamse maaltijd dat ook nog eens glutenvrij is? Maak deze biefstuk met snijboontjes, aardappelen en een frisse tomatensalsa. Makkelijk en snel klaar te maken. 

Ingredienten voor 2 personen

1 sjalotje
100 g kerstomaatjes
4 takjes peterselie
4 takjes selder
300 g aardappelen
400 g snijbonen
1 el olie
1 tl kappertjes
tijm
2 stukken biefstuk (300 g)
1 el vloeibare margarine

Bereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen.

  2. 2

    Snijd de snijbonen en kook ze.

  3. 3

    Pel de sjalot en snijd het klein.

  4. 4

    Was de tomaatjes en halveer ze.

  5. 5

    Was de kruiden en knip ze klein.

  6. 6

    Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.

  7. 7

    Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.

  8. 8

    Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.

  9. 9

    Bestrooi het vlees met peper.

  10. 10

    Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.

  11. 11

    Geef de salsa, aardappelen en de snijbonen er bij.

Voedingswaarden

Energie: 2433 kJ / 560 kcal
Eiwitten: 44,85g
Vetten: 26,39g
waarvan verzadigd: 4,45g
Zout: 0,19g
Koolhydraten: 37.90g
waarvan suiker: 5g
Vezels: 15,80g
Bronnen

Een recept van gezondleven.be, geselecteerd en aangepast door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)