Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

25 november 2016
9 oktober 2023

Een lekker lactosevrij voorgerecht.

Ingredienten voor 4 personen

1 sjalot
2 zoete aardappelen
1 losgeklopt ei
2 eetlepels olie
400 gram bospaddenstoelen (mengeling)
Tijm
Peper (zout)
Bieslook
Bakpapier

Bereiding

  1. 1

    Warm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Snijd de sjalot heel fijn.

  3. 3

    Was, schil de aardappel en rasp hem grof.

  4. 4

    Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei, peper en eventueel een beetje zout.

  5. 5

    Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelrasp in 8 porties en vorm er platte koekjes van op de bakplaat.

  6. 6

    Bak de koekjes in de hete oven in ca. 8 minuten bruin.

  7. 7

    Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 8 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.

  8. 8

    Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.

  9. 9

    Fruit de rest van de sjalot in de olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.

  10. 10

    Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Breng ze op smaak met peper, wat tijm en eventueel wat zout.

  11. 11

    Serveer de champignons samen met de aardappelkoekjes en werk af met wat fijngesnipperde bieslook.

Voedingswaarden

Energie: 572 kJ / 138 kcal
Eiwitten: 5,40g
Vetten: 6,70g
waarvan verzadigd: 1,28g
Koolhydraten: 12.20g
waarvan suiker: 3,70g
Vezels: 4,20g
Natrium: 0,22g