Een lekker lactosevrij voorgerecht.
Ingrediënten
4 personen- 1 sjalot
- 2 zoete aardappelen
- 1 losgeklopt ei
- 2 eetlepels olie
- 400 gram bospaddenstoelen (mengeling)
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- Peper (zout)
- Bieslook
- Bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Snijd de sjalot heel fijn.
- Was, schil de aardappel en rasp hem grof.
- Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei, peper en eventueel een beetje zout.
- Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelrasp in 8 porties en vorm er platte koekjes van op de bakplaat.
- Bak de koekjes in de hete oven in ca. 8 minuten bruin.
- Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 8 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
- Fruit de rest van de sjalot in de olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
- Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Breng ze op smaak met peper, wat tijm en eventueel wat zout.
- Serveer de champignons samen met de aardappelkoekjes en werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
572 kJEnergie (kcal):
138 kcalEiwitten:
5,40 gVetten:
6,70 gwaarvan verzadigd:
1,28 gKoolhydraten:
12,20 gwaarvan suiker:
3,70 gVezels:
4,20 gNatrium:
0,22 g