Voorgerecht

Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

Een lekker lactosevrij voorgerecht.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 sjalot
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram bospaddenstoelen (mengeling)
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • Peper (zout)
  • Bieslook
  • Bakpapier
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Snijd de sjalot heel fijn.
  3. Was, schil de aardappel en rasp hem grof.
  4. Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei, peper en eventueel een beetje zout.
  5. Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelrasp in 8 porties en vorm er platte koekjes van op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes in de hete oven in ca. 8 minuten bruin.
  7. Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 8 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
  8. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
  9. Fruit de rest van de sjalot in de olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
  10. Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Breng ze op smaak met peper, wat tijm en eventueel wat zout.
  11. Serveer de champignons samen met de aardappelkoekjes en werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
572 kJ
Energie (kcal): 
138 kcal
Eiwitten: 
5,40 g
Vetten: 
6,70 g
waarvan verzadigd: 
1,28 g
Koolhydraten: 
12,20 g
waarvan suiker: 
3,70 g
Vezels: 
4,20 g
Natrium: 
0,22 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?