Chocoladewafels met stevia en blauwe bessen

12 juli 2016
23 februari 2024

De zoetkracht van Stevia is 200 tot 300 keer groter dan die van suiker, zonder dat het calorieën aanbrengt. Stevia kan door diabetici gebruikt worden als suikervervanger in een evenwichtig voedingspatroon. We presenteren je dit heerlijk dessert dat bovendien erg gezond is! Met de opgesomde ingrediënten kan je 5 wafels bakken. Smakelijk!

Ingredienten voor 5 personen

100 g lightboter (op kamertemperatuur)
50 ml magere melk
2 eieren
85 g zelfrijzende bloem
15 g cacaopoeder (ongezoet)
Maïskiemolie
50 ml Griekse yoghurt (light)
Blauwe bessen
50 g stevia kristalkorrel

Bereiding

  1. 1

    Klop de boter met de Stevia tot een romig mengsel. Klop er de magere melk door en vervolgens 1 voor 1 de eieren.

  2. 2

    Zeef de bloem met het cacaopoeder boven de kom, roer door het beslag tot je een gladde massa krijgt.

  3. 3

    Laat het beslag minstens 15 min. rusten op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor.

  4. 4

    Vet het wafelijzer in met de olie. Bak wafels van het beslag.

  5. 5

    Klop de Griekse yoghurt stijf en zoet 'm met een beetje Stevia. Begin met een kwartje van een koffielepel, want je hebt maar weinig nodig. Serveer de wafels met de yoghurt en werk af met blauwe bessen.

Voedingswaarden

Energie: 970 kJ / 233 kcal
Eiwitten: 6,50g
Vetten: 12,80g
waarvan verzadigd: 3,30g
Koolhydraten: 15.40g
waarvan suiker: 3g
Vezels: 3,70g
Natrium: 0,14g
Bronnen

Libelle Lekker