Wat doe je als je ouder wordt: kan je nog blijven wonen waar je woont?
Thema: Financiën
Gezondheid kost geld. Ouderen, (chronisch) zieken en gehandicapten hebben vaak te maken met extra zorgkosten: ziektekosten, kosten voor verzorging of verpleging, thuishulp... De rubriek 'Financiën' bundelt hierover alle artikels.
Het nieuwe, digitale doktersbriefje of eAttest wordt automatisch naar jouw ziekenfonds verstuurd...
Andere thema's
Diabetes of suikerziekte is een chronische ziekte die steeds meer jonge en oudere mensen treft. Een goede opvolging van het bloedsuikergehalte, de juiste medicatie en gezonde voeding voorkomen complicaties en chronische aandoeningen.
Bij dementie gaan hersenfuncties als het geheugen en orïentatievermogen achteruit. De ziekte kent vaak een sluipend verloop met een grote impact op het dagelijks leven van zowel de patiënt als zijn omgeving.
Eén op vier mensen krijgt ooit te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Psychische problemen zoals angststoornissen, depressies en verslavingen vragen de nodige zorg en aandacht. Hierover heerst nog vaak een taboe dat we hieronder helpen doorbreken.
Incontinentie is een aandoening waarbij je urine of ontlasting ongewild verliest. Veel mensen denken dat er geen oplossing voor bestaat en zijn erover beschaamd. In deze rubriek maken we het onderwerp bespreekbaar.
Iedereen wil op een kwalitatieve manier zo lang mogelijk thuis wonen. Maar hoe doe je dat?
Heel wat oncologische zorgen waren vroeger enkel in het ziekenhuis mogelijk. Vandaag kunnen ze ook thuis gebeuren. Hier lees je getuigenissen en artikels over het leven met kanker en de strijd tegen deze slopende ziekte.
De ligtijden in ziekenhuizen verkorten waardoor patiënten sneller dan voorheen huiswaarts keren. Hierdoor kan de thuissituatie complexer worden. In deze rubriek vind je actuele informatie, artikels en tips om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Mantelzorgers zijn familieleden, vrienden, kennissen en buren die de zorg opnemen voor chronisch zieken en hulpbehoevenden uit hun omgeving. Ze zijn niet alleen onmisbaar voor de patiënt, maar vormen vaak ook de brug tussen de patiënt en zorgverlener.