Vanille-plattekaasvla

21 augustus 2017
1 december 2023

Zin een gezondere versie van een vanillepudding? Kijk hieronder dan hoe je onze 'vanille plattekaasvla' moet maken!

Ingredienten voor 4 personen

20 g vanille puddingpoeder
300 ml halfvolle melk
4 eetlepels suiker
300 g halfvolle plattekaas
1 sinaasappel

Bereiding

  1. 1

    Los het vanillepuddingpoeder op in 50 ml melk.

  2. 2

    Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook.

  3. 3

    Voeg het opgeloste vanillepuddingpoeder al roerend toe aan de kokende melk. Breng opnieuw aan de kook en laat eventjes doorkoken.

  4. 4

    Laat de vanillepudding afkoelen en vermeng daarna met de plattekaas.

  5. 5

    Snijd de sinaasappel in schijfjes.

  6. 6

    Schenk de vla in 4 schaaltjes en garneer met de sinaasappel.

  7. 7

    Laat opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie: 791 kJ / 189 kcal
Eiwitten: 8,80g
Vetten: 4,30g
waarvan verzadigd: 2,70g
Koolhydraten: 28.40g
waarvan suiker: 24,30g
Vezels: 0,60g
Natrium: 0,31g