Foto courgettesoep Foto courgettesoep

Romige courgettesoep met spekjes

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
11 februari 2024
12 februari 2024
35minuten

Deze courgettesoep zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ideaal om herstel te bevorderen of aan te sterken.

Ingredienten voor 2 personen

1 courgette

500 ml groentebouillon (niet vetarm) 

2 kleine aardappels 

75 ml kookroom of slagroom 

50 g spekreepjes 

1 ui 

1 teentje knoflook 

1 tl tijm 

1 tl rozemarijn 

1 el olijfolie 

peper naar smaak 

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de courgette en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. 

  2. 2

    Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder olie. 

  3. 3

    Doe ondertussen een klein scheutje olie in een kookpot. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de courgette, de aardappels en de kruiden toe. Laat vijf minuten aanstoven.   

  4. 4

    Voeg de bouillon toe. Laat alles minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. 

  5. 5

    Haal de krokant gebakken spekjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.  

  6. 6

    Als de aardappels zacht zijn, kan je de soep met een staafmixer glad mixen.  

  7. 7

    Roer de room door je soep. Voeg de spekblokjes toe. Breng op smaak met een snufje peper. 

Voedingswaarden

Energie: 1503,10 kJ / 359 kcal
Eiwitten: 9,20g
Vetten: 25,90g
waarvan verzadigd: 12,10g
Zout: 1,20g
Koolhydraten: 20.50g
waarvan suiker: 8,30g
Vezels: 4,10g