Romige champignonsoep met kip

6 juli 2021
2 december 2023

Deze rijke maaltijdsoep is een ideale lunch of avondmaal. Het recept is bovendien geschikt voor patiënten met de ziekte van Crohn.  

Ingredienten voor 4 personen

1 liter kippenbouillon
250 g champignons
60 g wortel
400 g kipfilet
100 ml sojaroom
50 g margarine
60 g bloem
2 snede volkoren brood
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.

  2. 2

    Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de kipfilet in ca. 15 minuten gaar.

  3. 3

    Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem vervolgens toe. Roer het geheel goed onder elkaar en laat de roux een paar minuten zacht pruttelen.

  4. 4

    Giet de kippenbouillon beetje bij beetje bij de roux. Blijf roeren met een garde.

  5. 5

    Voeg de wortel toe aan de soep en laat koken.

  6. 6

    Bak de champignons licht aan in een koekenpan.

  7. 7

    Voeg de champignons en de room toe aan de soep. Laat alles even pruttelen.

  8. 8

    Kruid de soep naar smaak met peper en zout.

  9. 9

    Laat de kip uitlekken en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Serveer de kippenstukjes bij je romige champignonsoep. Serveer met volkorenbrood.

Voedingswaarden

Energie: 1712 kJ / 458 kcal
Eiwitten: 34g
Vetten: 11,70g
waarvan verzadigd: 4,50g
Koolhydraten: 37.00g
waarvan suiker: 2,60g
Vezels: 6g
Natrium: 2,24g