Foto kalfsballetjes Foto kalfsballetjes

Kalfsballetjes met appel

1 augustus 2022
24 november 2023

Deze zoutarme balletjes zijn mager en heerlijk zacht.

Ingredienten voor 4 personen

2 uien
3 appelen
1 eetlepel olie
600 g kalfsgehakt of varkens-kalfsgehakt, zoutloos
2 eetlepels verse tijmblaadjes
2 eieren
5 eetlepels paneermeel
Peper
Nootmuskaat

Bereiding

  1. 1

    Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien.

  2. 2

    Stoof de appels en de uien aan in een beetje olie en laat dit even afkoelen.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten onder het gehakt en maak balletjes.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met de resterende olie en leg hierin de balletjes.

  5. 5

    Zet in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°C.

Voedingswaarden

Energie: 1302 kJ / 311 kcal
Eiwitten: 32,80g
Vetten: 10,10g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten: 21.00g
waarvan suiker: 11,90g
Vezels: 3,40g
Natrium: 0,15g
Bronnen

“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten