Gevulde paprika’s met rijst en gehakt Gevulde paprika’s met rijst en gehakt

Gevulde paprika’s met rijst en gehakt

13 maart 2023
4 december 2023

 

 

Ingredienten voor 2 personen

150 g volkoren rijst / zilvervliesrijst (= ± 320 g gekookt)
2 grote paprika’s
½ courgette
1 kleine ui
70 g tomatenpuree
100 g (runds)gehakt of vegetarisch gehakt
1-2 el olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
30 g gemalen kaas

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant en zaadlijsten. Voor het verwijderen van de bovenzijde van je paprika snijd je best je paprika horizontaal doormidden, ongeveer 2 cm onder het steeltje. Neem een ovenschaal, leg op de bodem wat bakpapier (zodat de paprika’s niet blijven kleven) en zet hierin de onderste gedeelten van je paprika. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

  3. 3

    Het bovenste gedeelte van de paprika maak je verder schoon: verwijder de stengel en snijd het overige van de paprika in kleine blokjes.

  4. 4

    Maak de ui en courgette schoon en snij in kleine stukjes.

  5. 5

    Verhit de olijfolie, bak hierin de ui ongeveer 2 minuten, tot hij glazig wordt. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak verder. Voeg na 3-4 minuten de stukjes paprika en courgette toe en bak tot alles gaar is.

  6. 6

    Giet de rijst af en doe deze terug in je kookpot. Voeg hierbij de tomatenpuree, het gehaktmengsel en kruid met de Provençaalse kruiden. Meng alles goed door elkaar.

  7. 7

    Vul de paprika’s met het rijst-gehakt mengsel en strooi er wat gemalen kaas over.

  8. 8

    Zet voor 15-20 minuten in de oven.

Voedingswaarden

Energie: 2649 kJ / 635 kcal
Eiwitten: 25,07g
Vetten: 25,28g
waarvan verzadigd: 8,10g
Koolhydraten: 72.56g
waarvan suiker: 16,24g
Vezels: 8,56g
Natrium: 0,20g