Geroosterde pompelmoes met granola en yoghurt

18 december 2020
26 november 2023

Op zoek naar ontbijtinspiratie? Dit heerlijke recept met pompelmoes, granola en yoghurt is gezond en ideaal voor een rustige weekenddag. 

Ingredienten voor 4 personen

2 pompelmoezen (420 g)
20 g ongezouten pistachenoten
2 eetlepels granola (30 g)
1 limoen (60 g)
4 eetlepels Griekse natuuryoghurt of sojayoghurt (ongezoet) (40 g)

Bereiding

  1. 1

    Verwarm je oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Snijd de pompelmoezen doormidden, maak het vruchtvlees wat los met een mesje en snijd er partjes in (niet door de schil snijden). Tip: om je pompelmoes rechtop te laten staan, kan je een heel klein stukje van de bolle kant afsnijden.

  3. 3

    Hak de pistachenoten en de granola fijn met een mes.

  4. 4

    Leg de gehalveerde pompelmoezen in een ovenschaal en verdeel de granola erover.

  5. 5

    Voeg wat vloeibaar zoetmiddel toe en laat ze 3 minuten grillen op 180°C.

  6. 6

    Rasp ondertussen de limoenschil (zeste) en meng onder de yoghurt. Serveer bij de pompelmoes.

Voedingswaarden

Energie: 446 kJ / 107 kcal
Eiwitten: 2,90g
Vetten: 2,50g
waarvan verzadigd: 0,30g
Koolhydraten: 11.50g
waarvan suiker: 7,20g
Vezels: 3,30g
Natrium: 0g
Bronnen

VTM Koken