Fruitige currysaus

30 maart 2020
29 november 2023

Een exotisch en gezond sausje. 

Ingredienten voor 4 personen

200 g appelen 
2 uien
1 teentje knoflook
2 soeplepels olijfolie
4 dl gevogeltebouillon ontvet 
Currypoeder
Peper
Instant maïszetmeel
1 dl sojaroom

Bereiding

  1. 1

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. 

  2. 2

    Snipper de look en snij de ui fijn. 

  3. 3

    Stoof de ui en appelen samen in olijfolie. 

  4. 4

    Voeg de versnipperde knoflook en de currypoeder erbij en stoof ongeveer 5 minuten verder aan. 

  5. 5

    Voeg de gevogeltebouillon erbij en laat lichtjes doorkoken.  

  6. 6

    Kruid de saus met peper. 

  7. 7

    Mix de saus met een staafmixer tot een gladde structuur. 

  8. 8

    Bind de saus met Instant maïszetmeel, indien nodig of volgens de gewenste dikte en laat ongeveer 2 min. doorkoken.

  9. 9

    Voeg op het einde de sojaroom toe. 

Voedingswaarden

Energie: 457 kJ / 110 kcal
Eiwitten: 1,80g
Vetten: 6g
waarvan verzadigd: 0,90g
Koolhydraten: 10.60g
waarvan suiker: 6,50g
Vezels: 3,20g
Natrium: 0,66g
Bronnen

Afgeleid recept uit het kookboek ‘Zorgzaam koken’.