Courgetteboot met rijst

21 augustus 2017
4 december 2023

Een piratenboot van courgette? Dat wordt gevaarlijk lekker én toch gezond!

Ingredienten voor 4 personen

1 ui
1 aubergine
3 tomaten
2 courgettes
250 g kipfilet
2 eetlepels oregano
1 eetlepels olijfolie
125 g rijst, bij voorkeur zilvervlies
Peper

Bereiding

  1. 1

    Snij de ui, aubergines en tomaten in kleine blokjes.

  2. 2

    Snij de courgette in twee in de lengte. Hol ze uit met een koffielepeltje en zorg dat de randen nog stevig zijn.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  4. 4

    Snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes en voeg bij de rest van de groenten.

  5. 5

    Snij de kipfilet in kleine blokjes. Bak in 1 eetlepel olijfolie.

  6. 6

    Voeg de fijngesneden groenten toe, kruid naar smaak en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.

  7. 7

    Voeg de helft van de roomkaas toe aan de groenten. Kruid met oregano.

  8. 8

    Vul de courgettehelften op met deze mengeling.

  9. 9

    Wrijf de ovenschaal in met 1 el olijfolie. Leg de courgettes in de ovenschaal. Plaats in de oven voor 25 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de courgettes.

  10. 10

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

  11. 11

    Verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd, de rest van de roomkaas over de courgettes.

  12. 12

    Verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd, de rest van de roomkaas over de courgettes.

  13. 13

    Leg de courgette op de rijst en werk af met het zeil.

Voedingswaarden

Energie: 1445 kJ / 345 kcal
Eiwitten: 24,60g
Vetten: 9,60g
waarvan verzadigd: 3,15g
Koolhydraten: 35.50g
waarvan suiker: 11,50g
Vezels: 8,20g
Natrium: 0,32g
Bronnen

Gezonde Kinderkookboek - aangepast door de diëtisten van Wit-Gele Kruis Limburg