Carpaccio van tomaten met minikomkommer en radijs

5 juni 2019
17 november 2023

Een zomers bordje tijdens warme dagen! Ideaal om je honger aan te wakkeren!

Ingredienten voor 4 personen

4 grote tomaten
200 g kerstomaten (multicolor)
½ bussel radijsjes
2 mini komkommers
1 houthakkersbrood
1 koffielepel honing
2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
2 eetlepels witte wijnazijn
Peper van de molen en (grof) zeezout

Bereiding

  1. 1

    Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.

  3. 3

    Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.

  4. 4

    Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.

  5. 5

    Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.

  7. 7

    Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.

  8. 8

    TIP: Lekker met houthakkersbrood.

Voedingswaarden

Energie: 2337 kJ / 560 kcal
Eiwitten: 18,60g
Vetten: 6,60g
waarvan verzadigd: 0,91g
Koolhydraten: 100.60g
waarvan suiker: 14g
Vezels: 9,60g
Natrium: 1,01g