Asperges met groentenragoût en kabeljauw

14 juni 2017
4 december 2023

Lekker recept dat helpt bij een te hoge cholesterol.

Ingredienten voor 4 personen

1 kg verse witte asperges
500 g oesterzwammen
1 eetlepel koolzaadolie
100 g sojascheuten
200 ml soja cuisine
1 eetlepel verse dille of gedroogde
1 eetlepel verse bieslook of gedroogde
Peper
1 eetlepel ontvette visbouillonpoeder of ¼ verkruimeld ontvet visbouillonblokje
12 kerstomaatjes
4x150 g kabeljauwhaasje
600 ml ontvette visbouillon
Gekookte aardappelen

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Overstrooi voor het serveren met gehakte peterselie.

  2. 2

    Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Kook ze beetgaar in water. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en hou ze warm.

  3. 3

    Was de oesterzwammen en droog ze in een slazwierder. Doet dit eveneens met de sojascheuten.

  4. 4

    Snij de oesterzwammen in kleinere stukjes.

  5. 5

    Verhit de olie in een pan en bak de oesterzwammen even aan. Voeg er ook de sojascheuten aan toe en roerbak nog eventjes kort aan.

  6. 6

    Voeg er de sojacuisine aan toe en laat alles op een heel zacht vuurtje 5 minuten inkoken.

  7. 7

    Kruid ondertussen met de dille, bieslook, peterselie, peper en visbouillonpoeder volgens smaak.

  8. 8

    Roer er op het laatste de gewassen kerstomaatjes door en hou warm.

  9. 9

    Indien de saus iets te dik is, kan je er wat extra visbouillon bijmengen.

  10. 10

    Neem een pan met hoge boorden en giet er 600 ml visbouillon in. Breng dit tot aan het kookpunt en draai dan op een lager vuurtje.

  11. 11

    Pocheer er de kabeljauwhaasjes in en laat uitlekken, hou warm.

  12. 12

    Serveer de asperges schuin op het bord.

  13. 13

    Giet de oesterzwammen schuin (in 1 streep) over de asperges.

  14. 14

    Leg er het stukjes vis op en overstrooi met dille.

  15. 15

    Serveer er de gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden

Energie: 1744 kJ / 416 kcal
Eiwitten: 38,40g
Vetten: 12g
waarvan verzadigd: 1,80g
Koolhydraten: 33.60g
waarvan suiker: 6,80g
Vezels: 12,60g
Natrium: 2,14g