Zomerse lasagne

25 mei 2016
13 oktober 2023

Ideaal als verkoelend gerecht op snikhete dagen!

Ingredienten voor 4 personen

12 lasagnevellen
2 grote tomaten
1 courgette
Sap van 1/2 citroen
30 ml olijfolie
150 g zongedroogde tomaten
1 blik gekookte kikkererwten
1 teentje knoflook
1 eetlepel water
Pesto
1 bosje basilicum
80 g pijpajuin
100 g hazelnoten
Peper en zout
1 theelepel gemalen komijn of koriander

Bereiding

  1. 1

    Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met 30 ml olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Voor de hummus: mix alle ingrediënten (1 blik gekookte kikkererwten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel water, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel vers geperst citroensap, snuifje peper en zout) goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt. Voor dit recept heb je 100 gram hummus nodig.

  3. 3

    Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de rest van de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak.

  4. 4

    Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.

  5. 5

    Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie: 3095 kJ / 740 kcal
Eiwitten: 26,70g
Vetten: 33,60g
waarvan verzadigd: 3,82g
Koolhydraten: 70.80g
waarvan suiker: 13,60g
Vezels: 22,60g
Natrium: 0,92g