Hoofdgerecht

Zilvervliesrijst met gegrilde kip en groenten

Genieten zonder gluten? Het kan! In slechts 30 minuten tover jij dit heerlijke gerechtje op tafel. Ook leuk om mee te nemen als lunch naar het werk.   

Ingrediënten
2 personen
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 400 g snijbonen
  • 200 g kipfilet
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 200 g kerstomaatjes
  • ½ tl oregano
  • Peper
Bereiding
  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat liggen in de pan, met het deksel erop.
  2. Breng ondertussen een pan met een bodempje water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook ze in 7 minuten beetgaar. Bestrooi ondertussen de kipfilet met de paprikapoeder en bestrijk ze met de olie.
  3. Verhit de grillpan en gril de kipfilet in 8 minuten gaar.
  4. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en meng samen met de oregano door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de zilvervliesrijst met de kipfilet en groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1982 kJ
Energie (kcal): 
472 kcal
Eiwitten: 
32,40 g
Vetten: 
8,60 g
waarvan verzadigd: 
1,45 g
Koolhydraten: 
63,75 g
waarvan suiker: 
5,08 g
Vezels: 
8,25 g
Zout: 
0.53 g
Auteur
Sanne De Jonghe
Diëtiste Wit-Gele Kruis Antwerpen

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?