Bijgerecht

Zelfgemaakte ovenfrieten

Gezonde fastfood draait natuurlijk niet alleen om hamburgers, frieten en pasta. Het staat ook voor het bereiden van smaakvolle maaltijden in een zo kort mogelijk tijd met pure ingrediënten als basis. Dat is minstens even lekker, gezonder én beter voor je portemonnee. Heb je weinig tijd om uitgebreid inkopen te doen of om lang in de keuken te staan? Dan is het volgende recept zeker iets voor jou.

Ingrediënten
4 personen
  • 750 g bloemige aardappelen, bijvoorbeeld bintje
  • 25 ml zonnebloemolie
  • eventueel zeezout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij deze in smalle repen.
  2. Neem dan een braadslede of diepe bakplaat waar je de frieten op legt.
  3. Giet de zonnebloemolie erbij en hussel de frieten om, verdeel ze gelijkmatig over de bodem van een braadslede of diepe bakplaat. Maar niet over elkaar heen, want anders worden ze niet knapperig.
  4. Bak de frieten nu in 20 minuten op 200 graden.
  5. Haal ze uit de oven en schep ze om, verspreid ze weer gelijkmatig over de bodem.
  6. Bak de frieten nu nog in 10 minuten op 220 graden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  7. Schep je zelfgemaakte frieten nu in een kom met keukenpapier, strooi er eventueel wat zout over en schud om.
  8. Indien gewenst kan er een magere dressing aan toegevoegd worden (vetgehalte <25 g/100 g).
Bronnen

afgeleid recept van Made By Ellen (www.madebyellen.com)

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?