Zelfgemaakte ovenfrieten

17 juni 2020
30 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

750 g bloemige aardappelen, bijvoorbeeld bintje
25 ml zonnebloemolie
Eventueel zeezout

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij deze in smalle repen.

  2. 2

    Neem dan een braadslede of diepe bakplaat waar je de frieten op legt.

  3. 3

    Giet de zonnebloemolie erbij en hussel de frieten om, verdeel ze gelijkmatig over de bodem van een braadslede of diepe bakplaat. Maar niet over elkaar heen, want anders worden ze niet knapperig.

  4. 4

    Bak de frieten nu in 20 minuten op 200 graden.

  5. 5

    Haal ze uit de oven en schep ze om, verspreid ze weer gelijkmatig over de bodem.

  6. 6

    Bak de frieten nu nog in 10 minuten op 220 graden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

  7. 7

    Schep je zelfgemaakte frieten nu in een kom met keukenpapier, strooi er eventueel wat zout over en schud om.

  8. 8

    Indien gewenst kan er een magere dressing aan toegevoegd worden (vetgehalte <25 g/100 g).

Voedingswaarden

Energie: 540 kJ / 128 kcal
Eiwitten: 4,30g
Vetten: 0,60g
waarvan verzadigd: 0,27g
Koolhydraten: 25.90g
waarvan suiker: 1,30g
Vezels: 3,20g
Natrium: 0,17g
Bronnen

afgeleid recept van Made By Ellen (www.madebyellen.com)