Hoofdgerecht

Zalm in de oven met kerstomaten en courgette

Moet het snel gaan? Met dit gerecht zet je in een wip een gezonde én lekkere schotel op tafel. De zalm wordt heerlijk smeuïg, de tomaatjes heel zacht en de courgette oogt en smaakt lekker origineel.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 zalmfilets
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
  • 1 courgette
Bereiding
  1. Leg de zalmfilets in een ruime ovenschaal. Breng goed op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel er de kerstomaatjes over.
  3. Snij de courgette met een dunschiller in slierten. Verdeel over de zalm.
  4. Bedruppel alles met olijfolie.
  5. Zet 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  6. Tip: serveer met pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1216 kJ
Energie (kcal): 
293 kcal
Eiwitten: 
20,60 g
Vetten: 
20,40 g
waarvan verzadigd: 
2,84 g
Koolhydraten: 
5,40 g
waarvan suiker: 
5,20 g
Vezels: 
2,80 g
Natrium: 
0,13 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?