© Weheartit
Een lekker dessert of tussendoortje voor iedereen. Maar bovendien ook geschikt voor mensen met kauw- of slikproblemen.
Ingrediënten
4 personen- 250 ml halfvolle melk
- 26 g vanillebloem
- 4 eetlepels zoetstof
- 100 ml magere natuuryoghurt
- 180 g magere platte kaas
- 250 g gemixt vers fruit (frambozen, aardbeien …)
Bereiding
- Laat de melk koken.
- Breek de vanillebloem in een beetje overgehouden koude melk.
- Giet bij de kokende melk.
- Goed roeren tot de pudding opnieuw kookt.
- Neem de pudding van het vuur en voeg de zoetstof toe.
- Meng de platte kaas en de yoghurt onder de warme pudding.
- Doe een laagje yoghurtroom in de schaaltjes, een laagje gemixt fruit en terug een laagje yoghurtroom.
- Zeer koel opdienen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
525 kJEnergie (kcal):
126 kcalEiwitten:
7,00 gVetten:
1,40 gwaarvan verzadigd:
0,89 gKoolhydraten:
19,40 gwaarvan suiker:
12,60 gVezels:
2,20 gNatrium:
0,08 g