Yoghurtroom met gemixt fruit Yoghurtroom met gemixt fruit

Yoghurtroom met vers gemixt fruit

11 mei 2016
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

250 ml halfvolle melk
26 g vanillebloem
4 eetlepels zoetstof
180 g magere platte kaas
250 g gemixt vers fruit (frambozen, aardbeien …)

Bereiding

  1. 1

    Laat de melk koken.

  2. 2

    Breek de vanillebloem in een beetje overgehouden koude melk.

  3. 3

    Giet bij de kokende melk.

  4. 4

    Goed roeren tot de pudding opnieuw kookt.

  5. 5

    Neem de pudding van het vuur en voeg de zoetstof toe.

  6. 6

    Meng de platte kaas en de yoghurt onder de warme pudding.

  7. 7

    Doe een laagje yoghurtroom in de schaaltjes, een laagje gemixt fruit en terug een laagje yoghurtroom.

  8. 8

    Zeer koel opdienen.

Voedingswaarden

Energie: 525 kJ / 126 kcal
Eiwitten: 7g
Vetten: 1,40g
waarvan verzadigd: 0,89g
Koolhydraten: 19.40g
waarvan suiker: 12,60g
Vezels: 2,20g
Natrium: 0,08g