Wortelstamppot met spekjes

26 mei 2016
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 kg aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
700 g wortelen, geschraapt en in stukjes gesneden
400 g spek, in kleine stukjes gesneden
2 eieren
200 g roomkaas
200 ml volle melk, opgewarmd
Peper en zout
Een zakje slamix
Vinaigrette

Bereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen en giet ze af. Doe dat eveneens met de wortelen.

  2. 2

    Bak de spekblokjes en houd ze apart.

  3. 3

    Meng het ei met de roomkaas.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  5. 5

    Pureer de aardappelen met de wortelen en de melk. De puree hoeft niet helemaal fijn gemaakt te worden.

  6. 6

    Meng er de helft van de spekjes onder.

  7. 7

    Meng ook de helft van het roomkaasmengsel onder de puree.

  8. 8

    Kruid met peper en zout.

  9. 9

    Schep de puree in een ovenschotel en verdeel er de rest van het roomkaasmengsel over.

  10. 10

    Plaats ongeveer een kwartiertje in de oven.

Voedingswaarden

Energie: 4171 kJ / 995 kcal
Eiwitten: 28,80g
Vetten: 72,40g
waarvan verzadigd: 31,33g
Koolhydraten: 54.50g
waarvan suiker: 17,70g
Vezels: 9,10g
Natrium: 0,78g