Wortelstamppot met spekjes
Ingredienten voor 4 personen
1 kg aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
700 g wortelen, geschraapt en in stukjes gesneden
400 g spek, in kleine stukjes gesneden
2 eieren
200 g roomkaas
200 ml volle melk, opgewarmd
Peper en zout
Een zakje slamix
Vinaigrette
Bereiding
-
1
Kook de aardappelen en giet ze af. Doe dat eveneens met de wortelen.
-
2
Bak de spekblokjes en houd ze apart.
-
3
Meng het ei met de roomkaas.
-
4
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
5
Pureer de aardappelen met de wortelen en de melk. De puree hoeft niet helemaal fijn gemaakt te worden.
-
6
Meng er de helft van de spekjes onder.
-
7
Meng ook de helft van het roomkaasmengsel onder de puree.
-
8
Kruid met peper en zout.
-
9
Schep de puree in een ovenschotel en verdeel er de rest van het roomkaasmengsel over.
-
10
Plaats ongeveer een kwartiertje in de oven.
Voedingswaarden
Energie:
4171 kJ
/
995 kcal
Eiwitten:
28,80g
Vetten:
72,40g
waarvan verzadigd: 31,33g
waarvan verzadigd: 31,33g
Koolhydraten:
54.50g
waarvan suiker: 17,70g
waarvan suiker: 17,70g
Vezels:
9,10g
Natrium:
0,78g