Wortelsoep

23 januari 2019
4 december 2023

Dit licht verteerbaar soepje helpt bij misselijkheid of maaglast. 

Ingredienten voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 grote courgette
1 kg wortelen
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 liter water
Peper (en eventueel zout)

Bereiding

  1. 1

    Versnipper de ui fijn.

  2. 2

    Snij de courgette in blokjes en de wortels in schijfjes.

  3. 3

    Stoof de ui, de courgette en de wortelen 2 à 3 minuten aan in olijfolie.

  4. 4

    Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 20 à 25 minuten.

  5. 5

    Mix de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper (en zout).

Voedingswaarden

Energie: 670 kJ / 160 kcal
Eiwitten: 3,40g
Vetten: 5,10g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten: 20.50g
waarvan suiker: 19g
Vezels: 10,30g
Natrium: 1,38g
Bronnen

Kok op kot