Dit licht verteerbaar soepje helpt bij misselijkheid of maaglast.
Ingrediënten
4 personen- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 grote courgette
- 1 kg wortelen
- 2 blokjes vetarme kippenbouillon
- 2 liter water
- Peper (en eventueel zout)
Bereiding
- Versnipper de ui fijn.
- Snij de courgette in blokjes en de wortels in schijfjes.
- Stoof de ui, de courgette en de wortelen 2 à 3 minuten aan in olijfolie.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 20 à 25 minuten.
- Mix de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper (en zout).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
670 kJEnergie (kcal):
160 kcalEiwitten:
3,40 gVetten:
5,10 gwaarvan verzadigd:
0,93 gKoolhydraten:
20,50 gwaarvan suiker:
19,00 gVezels:
10,30 gNatrium:
1,38 gBronnen
Kok op kot