Soep

Wortelsoep

Dit licht verteerbaar soepje helpt bij misselijkheid of maaglast. 

Ingrediënten
4 personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 grote courgette
  • 1 kg wortelen
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 2 liter water
  • Peper (en eventueel zout)
Bereiding
  1. Versnipper de ui fijn.
  2. Snij de courgette in blokjes en de wortels in schijfjes.
  3. Stoof de ui, de courgette en de wortelen 2 à 3 minuten aan in olijfolie.
  4. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 20 à 25 minuten.
  5. Mix de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper (en zout).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
670 kJ
Energie (kcal): 
160 kcal
Eiwitten: 
3,40 g
Vetten: 
5,10 g
waarvan verzadigd: 
0,93 g
Koolhydraten: 
20,50 g
waarvan suiker: 
19,00 g
Vezels: 
10,30 g
Natrium: 
1,38 g
Bronnen

Kok op kot

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?