Wortelcake

5 september 2016
3 december 2023

Ingredienten voor 8 personen

3 koppen wortels (geraspt) (ca. 400 g)
2,5 kop bloem (ca. 210 g)
2 theelepels bakpoeder (ca. 9 g)
2 koppen suiker of zoetstof naar keuze (ca. 200 g)
4 eieren
1,5 kop olie (geen olijfolie maar bv. maïsolie, arachide-olie) (150 g)
1 kop gehakte noten (mengeling) (100 g)
2 theelepels kaneelpoeder (9 g)
1 theelepel bicarbonaat (4,5 g)
½ theelepel zout
Eventueel voor de afwerking: 375 gram witte kaas, ½ theelepel vanille-essence (2 g), 0,5 kop fijne suiker (50 g)

Bereiding

  1. 1

    Zet de oven op 180° C.

  2. 2

    Klop de eieren.

  3. 3

    Voeg er de suiker aan toe en klop verder.

  4. 4

    Voeg de olie toe en roer.

  5. 5

    Zeef de droge ingrediënten (bakpoeder, kaneelpoeder, bicarbonaat, zout) eronder en roer.

  6. 6

    Voeg de wortels en noten toe en roer.

  7. 7

    Verdeel over twee ronde vormen (19 cm diameter).

  8. 8

    Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.

  9. 9

    Eventueel voor de afwerking: laat de cake afkoelen, mix de kaas met suiker en vanille essence, leg een laag kaas tussen de twee cakevormen en een laag op de top, werk af met gehakte noten op de bovenkant.

Voedingswaarden

Energie: 2680 kJ / 643 kcal
Eiwitten: 15,80g
Vetten: 38,50g
waarvan verzadigd: 10,40g
Koolhydraten: 61.40g
waarvan suiker: 35,90g
Vezels: 3,60g
Natrium: 0,41g