Gezond hoofdgerecht, ook geschikt voor mensen met diabetes.
Ingrediënten
4 personen- 2 uien (120 g)
- 2 teentjes knoflook (12 g)
- 1 rode paprika (150 g)
- 150 g sojascheuten
- 600 g broccoli
- 320 g kipfilet
- 2 eetlepels olie (20 g)
- Peper & zout
- 2 kookbuiltjes zilvervliesrijst (250 g)
- Zoetzure woksaus (10 g)
- Sojasaus (10 g)
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar zoals aangegeven op de verpakking (+/- 20 minuten).
- Pel uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn.
- Verdeel de broccoli in tuiltjes en kook hem beetgaar.
- Snij de paprika in reepjes en verwijder de zaadjes.
- Was de sojascheuten onder stromend water.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak er de reepjes kip in.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg uien, knoflook en paprikareepjes toe en eventueel nog 1 eetlepel olie. Roerbak.
- Voeg de broccoli toe en roerbak.
- Breng op smaak met peper, zout, sojasaus en zoetzure woksaus.
- Roer de goed uitgelekte rijst erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1272 kJEnergie (kcal):
303 kcalEiwitten:
25,40 gVetten:
8,50 gwaarvan verzadigd:
1,80 gKoolhydraten:
26,50 gwaarvan suiker:
7,80 gVezels:
9,90 gNatrium:
0,66 g