Wokgerecht met kip, broccoli en sojascheuten

22 mei 2016
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

2 uien (120 g)
2 teentjes knoflook (12 g)
1 rode paprika (150 g)
150 g sojascheuten
600 g broccoli
320 g kipfilet
2 eetlepels olie (20 g)
Peper & zout
2 kookbuiltjes zilvervliesrijst (250 g)
Zoetzure woksaus (10 g)
Sojasaus (10 g)

Bereiding

  1. 1

    Kook de zilvervliesrijst gaar zoals aangegeven op de verpakking (+/- 20 minuten).

  2. 2

    Pel uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn.

  3. 3

    Verdeel de broccoli in tuiltjes en kook hem beetgaar.

  4. 4

    Snij de paprika in reepjes en verwijder de zaadjes.

  5. 5

    Was de sojascheuten onder stromend water.

  6. 6

    Snij de kipfilet in reepjes.

  7. 7

    Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak er de reepjes kip in.

  8. 8

    Kruid met peper en zout.

  9. 9

    Voeg uien, knoflook en paprikareepjes toe en eventueel nog 1 eetlepel olie. Roerbak.

  10. 10

    Voeg de broccoli toe en roerbak.

  11. 11

    Breng op smaak met peper, zout, sojasaus en zoetzure woksaus.

  12. 12

    Roer de goed uitgelekte rijst erdoor.

Voedingswaarden

Energie: 1272 kJ / 303 kcal
Eiwitten: 25,40g
Vetten: 8,50g
waarvan verzadigd: 1,80g
Koolhydraten: 26.50g
waarvan suiker: 7,80g
Vezels: 9,90g
Natrium: 0,66g