Op zoek naar recepten die je mag bereiden bij nierinsufficiëntie? Of recepten met een laag kalium- en fosforgehalte? Probeer dit gerecht zeker uit.
Ingrediënten
4 personen- 400 g kipfilet
- 400 g tagliatelle
- 200 ml Alpro Soya Cuisine
- 600 ml kippenbouillon
- 1 verse ananas of 1 blik ananas op siroop (giet het sap weg)
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels vloeibare boter voor bakken & braden
- 6 eetlepels currypoeder
Bereiding
- Snij de kip en de ananas in gelijke stukjes (ong. 2cm).
- Verhit de wokolie en bak de kippenblokjes mooi bruin.
- Verlaag het vuur en voeg de ananasblokjes toe.
- Maak ondertussen de currysaus. Smelt 4 eetlepels boter. Roer de bloem eronder. Roer nu het currypoeder erdoor. Voeg de bouillon toe en laat koken. Voeg er 200ml Alpro Soya Cuisine aan toe.
- Kook de tagliatelle gaar en voeg dit toe aan het kip- en ananasmengsel.
- Roer de currysaus erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2717 kJEnergie (kcal):
659 kcalEiwitten:
32,50 gVetten:
28,30 gwaarvan verzadigd:
5,08 gKoolhydraten:
63,70 gwaarvan suiker:
12,00 gVezels:
4,80 gNatrium:
1,50 gBronnen
Kookboek ‘Eten met plezier’, een uitgave van Nierstichting Nederland