Hoofdgerecht

Wok van kip met ananas en curry

Op zoek naar recepten die je mag bereiden bij nierinsufficiëntie? Of recepten met een laag kalium- en fosforgehalte? Probeer dit gerecht zeker uit.

Ingrediënten
4 personen
  • 400 g kipfilet
  • 400 g tagliatelle
  • 200 ml Alpro Soya Cuisine
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 verse ananas of 1 blik ananas op siroop (giet het sap weg)
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels vloeibare boter voor bakken & braden
  • 6 eetlepels currypoeder
Bereiding
  1. Snij de kip en de ananas in gelijke stukjes (ong. 2cm).
  2. Verhit de wokolie en bak de kippenblokjes mooi bruin.
  3. Verlaag het vuur en voeg de ananasblokjes toe.
  4. Maak ondertussen de currysaus. Smelt 4 eetlepels boter. Roer de bloem eronder. Roer nu het currypoeder erdoor. Voeg de bouillon toe en laat koken. Voeg er 200ml Alpro Soya Cuisine aan toe.
  5. Kook de tagliatelle gaar en voeg dit toe aan het kip- en ananasmengsel.
  6. Roer de currysaus erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2717 kJ
Energie (kcal): 
659 kcal
Eiwitten: 
32,50 g
Vetten: 
28,30 g
waarvan verzadigd: 
5,08 g
Koolhydraten: 
63,70 g
waarvan suiker: 
12,00 g
Vezels: 
4,80 g
Natrium: 
1,50 g
Bronnen

Kookboek ‘Eten met plezier’, een uitgave van Nierstichting Nederland

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?