Bijgerecht

Witloofsalade met rucola

Lekker recept dat helpt bij een te hoge cholesterol.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 stevige witloofstronken (500 g)
  • 2 sinaasappelen
  • Sap van 1 perssinaasappel
  • 100 g rucola
  • Bieslook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Snij de bieslook fijn
  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit door te snijden tussen de vliezen
  3. Snij de partjes in 2
  4. Maak het witloof schoon en snij fijn
  5. Klop de azijn, de olie, sinaasappelsap, de gehakte bieslook, peper en zout in een kom
  6. Voeg er het witloof, de rucola, het vlees van de sinaasappel aan toe en meng alles
  7. Versier met bieslook
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
458 kJ
Energie (kcal): 
109 kcal
Eiwitten: 
3,90 g
Vetten: 
4,60 g
waarvan verzadigd: 
0,68 g
Koolhydraten: 
10,50 g
waarvan suiker: 
10,30 g
Vezels: 
4,50 g
Natrium: 
0,01 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?