Witloofsalade met rucola

14 juni 2017
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 stevige witloofstronken (500 g)
2 sinaasappelen
Sap van 1 perssinaasappel
100 g rucola
Bieslook
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Snij de bieslook fijn

  2. 2

    Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit door te snijden tussen de vliezen

  3. 3

    Snij de partjes in 2

  4. 4

    Maak het witloof schoon en snij fijn

  5. 5

    Klop de azijn, de olie, sinaasappelsap, de gehakte bieslook, peper en zout in een kom

  6. 6

    Voeg er het witloof, de rucola, het vlees van de sinaasappel aan toe en meng alles

  7. 7

    Versier met bieslook

Voedingswaarden

Energie: 458 kJ / 109 kcal
Eiwitten: 3,90g
Vetten: 4,60g
waarvan verzadigd: 0,68g
Koolhydraten: 10.50g
waarvan suiker: 10,30g
Vezels: 4,50g
Natrium: 0,01g