Witloofcurry met groentespiesjes

19 november 2019
28 maart 2024

Ingredienten voor 4 personen

4 stronkjes witloof
2 zoete aardappelen
1 à 2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 ui, in ringen
1 rode paprika, in ringen gesneden
1/2 bosje lente-ui
1/2 bosje verse koriander
200 ml kokosmelk
230 ml groentebouillon
200 g snelkookrijst
1 eetlepel gele currypasta
16 kerstomaten
16 witte champignons
1 courgette

Bereiding

  1. 1

    Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit glazig.

  2. 2

    Spoel het witloof, snijd in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

  3. 3

    Voeg het witloof, de uienringen, paprika, zoete aardappel, kokosmelk, gele currypasta en groentebouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 10 à 15 minuten koken.

  4. 4

    Maak ondertussen de groentesperen. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dikte. Rijg afwisselend een stukje courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak in wat olie krokant, kruid nog met peper en zout.

  5. 5

    Maak ondertussen de groentesperen. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dikte. Rijg afwisselend een stukje courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak in wat olie krokant, kruid nog met peper en zout.

  6. 6

    Schenk de curry in diepe borden. Werk af met koriander en fijngesneden lente-uitjes. Serveer met de rijst en leg een groentespiesje op elk bord.

Voedingswaarden

Energie: 2014 kJ / 483 kcal
Eiwitten: 13,30g
Vetten: 17,80g
waarvan verzadigd: 9,60g
Koolhydraten: 62.00g
waarvan suiker: 14,50g
Vezels: 11,10g
Natrium: 0,82g