Uitmuntende gele curry met witloof, kokos en zoete aardappel. Een feestelijk gerechtje met heerlijk veel smaak!
Ingrediënten
4 personen- 4 stronkjes witloof
- 2 zoete aardappelen
- 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ui, in ringen
- 1 rode paprika, in ringen gesneden
- 1/2 bosje lente-ui
- 1/2 bosje verse koriander
- 3 eetlepels arachideolie
- 200 ml kokosmelk
- 230 ml groentebouillon
- 200 g snelkookrijst
- 1 eetlepel gele currypasta
- 16 kerstomaten
- 16 witte champignons
- 1 courgette
Bereiding
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit glazig.
- Spoel het witloof, snijd in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Voeg het witloof, de uienringen, paprika, zoete aardappel, kokosmelk, gele currypasta en groentebouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 10 à 15 minuten koken.
- Maak ondertussen de groentesperen. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dikte. Rijg afwisselend een stukje courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak in wat olie krokant, kruid nog met peper en zout.
- Maak ondertussen de groentesperen. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dikte. Rijg afwisselend een stukje courgette, een champignon en een kerstomaat op een satéprikker. Bak in wat olie krokant, kruid nog met peper en zout.
- Schenk de curry in diepe borden. Werk af met koriander en fijngesneden lente-uitjes. Serveer met de rijst en leg een groentespiesje op elk bord.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2014 kJEnergie (kcal):
483 kcalEiwitten:
13,30 gVetten:
17,80 gwaarvan verzadigd:
9,60 gKoolhydraten:
62,00 gwaarvan suiker:
14,50 gVezels:
11,10 gNatrium:
0,82 gBronnen