Zin in een zoeter ontbijt? Ontdek deze heerlijke wentelteefjes.
Ingrediënten
1 persoon- 3 sneden volkorenbrood
- 1 ei
- 1 appel
- 1 el vloeibaar bereidingsvet
- 30 ml plantaardige melk of halfvolle melk
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
- Snijd de appel in blokjes (mag met schil).
- Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een kom of diep bord.
- Wentel de sneetjes brood hier één voor één door.
- Verhit het bereidingsvet en bak de geweekte sneetjes brood op een middelhoog vuur, aan beide kanten tot ze goudbruin kleuren. Herhaal dit voor de rest van het brood.
- Bak in dezelfde pan de appel met de rest van de kaneel op middelhoog vuur.
- Serveer de wentelteefjes met de gestoofde appel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2097 kJEnergie (kcal):
503 kcalEiwitten:
18,20 gVetten:
20,00 gwaarvan verzadigd:
4,00 gKoolhydraten:
57,20 gwaarvan suiker:
18,50 gVezels:
10,70 gNatrium:
0,45 g