Wentelteefjes met gebakken appel

21 september 2020
3 november 2023

Ingredienten voor 1 personen

3 sneden volkorenbrood
1 ei
1 appel
30 ml plantaardige melk of halfvolle melk
1 theelepel kaneel

Bereiding

  1. 1

    Snijd de appel in blokjes (mag met schil).

  2. 2

    Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een kom of diep bord.

  3. 3

    Wentel de sneetjes brood hier één voor één door.

  4. 4

    Verhit het bereidingsvet en bak de geweekte sneetjes brood op een middelhoog vuur, aan beide kanten tot ze goudbruin kleuren. Herhaal dit voor de rest van het brood.

  5. 5

    Bak in dezelfde pan de appel met de rest van de kaneel op middelhoog vuur.

  6. 6

    Serveer de wentelteefjes met de gestoofde appel.

Voedingswaarden

Energie: 2097 kJ / 503 kcal
Eiwitten: 18,20g
Vetten: 20g
waarvan verzadigd: 4g
Koolhydraten: 57.20g
waarvan suiker: 18,50g
Vezels: 10,70g
Natrium: 0,45g