Hoofdgerecht

Volkorenpasta met zalm en spinazie

Een eenvoudige en snelle pasta die meteen ook gezond is!

Ingrediënten
4 personen
  • 400 g volkorenpasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie (30 g)
  • 1 fijngehakte ui (115 g)
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden (12 g)
  • 1 kg verse spinazie
  • Peper en zout
  • Geroosterde pijnboompitten (20 g)
  • 600 g verse zalmfilet
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
  1. Was de spinazie.
  2. Bak de zalm in een grillpan, die je vooraf insmeert met olijfolie.
  3. Kruid de vis met een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Kook de volkorenpasta ‘al dente’ (beetgaar).
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook.
  6. Voeg de spinazie toe en roer even om.
  7. Kruid de groenten met versgemalen peper en eventueel een snuifje zout.
  8. Meng de pasta onder de spinazie.
  9. Dien de pasta op met de zalm en werk af met de geroosterde pijnboompitten, wat vlokken mozzarella en enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2883 kJ
Energie (kcal): 
693 kcal
Eiwitten: 
45,40 g
Vetten: 
42,80 g
waarvan verzadigd: 
10,40 g
Koolhydraten: 
27,20 g
waarvan suiker: 
2,80 g
Vezels: 
8,50 g
Natrium: 
0,18 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?