Volkorenpasta met zalm en spinazie

7 juni 2016
3 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

400 g volkorenpasta naar keuze
3 eetlepels olijfolie (30 g)
1 fijngehakte ui (115 g)
2 teentjes knoflook fijngesneden (12 g)
1 kg verse spinazie
Geroosterde pijnboompitten (20 g)
600 g verse zalmfilet
1 bol mozzarella (125 g)
Enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. 1

    Was de spinazie.

  2. 2

    Bak de zalm in een grillpan, die je vooraf insmeert met olijfolie.

  3. 3

    Kruid de vis met een beetje zout en versgemalen peper.

  4. 4

    Kook de volkorenpasta ‘al dente’ (beetgaar).

  5. 5

    Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook.

  6. 6

    Voeg de spinazie toe en roer even om.

  7. 7

    Kruid de groenten met versgemalen peper en eventueel een snuifje zout.

  8. 8

    Meng de pasta onder de spinazie.

  9. 9

    Dien de pasta op met de zalm en werk af met de geroosterde pijnboompitten, wat vlokken mozzarella en enkele blaadjes basilicum.

Voedingswaarden

Energie: 2883 kJ / 693 kcal
Eiwitten: 45,40g
Vetten: 42,80g
waarvan verzadigd: 10,40g
Koolhydraten: 27.20g
waarvan suiker: 2,80g
Vezels: 8,50g
Natrium: 0,18g