Een eenvoudige en snelle pasta die meteen ook gezond is!
Ingrediënten
4 personen- 400 g volkorenpasta naar keuze
- 3 eetlepels olijfolie (30 g)
- 1 fijngehakte ui (115 g)
- 2 teentjes knoflook fijngesneden (12 g)
- 1 kg verse spinazie
- Peper en zout
- Geroosterde pijnboompitten (20 g)
- 600 g verse zalmfilet
- 1 bol mozzarella (125 g)
- Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
- Was de spinazie.
- Bak de zalm in een grillpan, die je vooraf insmeert met olijfolie.
- Kruid de vis met een beetje zout en versgemalen peper.
- Kook de volkorenpasta ‘al dente’ (beetgaar).
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de spinazie toe en roer even om.
- Kruid de groenten met versgemalen peper en eventueel een snuifje zout.
- Meng de pasta onder de spinazie.
- Dien de pasta op met de zalm en werk af met de geroosterde pijnboompitten, wat vlokken mozzarella en enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2883 kJEnergie (kcal):
693 kcalEiwitten:
45,40 gVetten:
42,80 gwaarvan verzadigd:
10,40 gKoolhydraten:
27,20 gwaarvan suiker:
2,80 gVezels:
8,50 gNatrium:
0,18 g