Volkorenpasta met zalm en spinazie
Ingredienten voor 4 personen
400 g volkorenpasta naar keuze
3 eetlepels olijfolie (30 g)
1 fijngehakte ui (115 g)
2 teentjes knoflook fijngesneden (12 g)
1 kg verse spinazie
Geroosterde pijnboompitten (20 g)
600 g verse zalmfilet
1 bol mozzarella (125 g)
Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
-
1
Was de spinazie.
-
2
Bak de zalm in een grillpan, die je vooraf insmeert met olijfolie.
-
3
Kruid de vis met een beetje zout en versgemalen peper.
-
4
Kook de volkorenpasta ‘al dente’ (beetgaar).
-
5
Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook.
-
6
Voeg de spinazie toe en roer even om.
-
7
Kruid de groenten met versgemalen peper en eventueel een snuifje zout.
-
8
Meng de pasta onder de spinazie.
-
9
Dien de pasta op met de zalm en werk af met de geroosterde pijnboompitten, wat vlokken mozzarella en enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Energie:
2883 kJ
/
693 kcal
Eiwitten:
45,40g
Vetten:
42,80g
waarvan verzadigd: 10,40g
waarvan verzadigd: 10,40g
Koolhydraten:
27.20g
waarvan suiker: 2,80g
waarvan suiker: 2,80g
Vezels:
8,50g
Natrium:
0,18g