Bijgerecht

Vissalade

Op zoek naar recepten die je mag bereiden bij nierinsufficiëntie? Of recepten met een laag kalium- en fosforgehalte? Probeer dit gerecht zeker uit.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 theelepel curry
  • 1 kleine ui of 1 grote sjalot
  • 250 g stevige witte vis (bv. kabeljauw, koolvis)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels stevige, zure yoghurt
  • Een klein beetje citroensap
  • 1/4e appel in stukjes gesneden
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • (suiker)
Bereiding
  1. Snij de vis in moten en kook dit in water met een theelepel currypoeder erbij. Laat de vis gaar worden, maar zorg dat het niet stuk kook. Giet af en laat koud worden.
  2. Snipper de ui en snij de appel in kleine stukken.
  3. Maak een saus van zure room, yoghurt, snuifje peper, (suiker) en een scheutje citroensap.
  4. Meng de ui en appel door de saus.
  5. Snij de gekoelde vis in stukjes en doe dit er ook bij.
  6. Roer alles door elkaar en strooi er wat paprikapoeder en peterselie over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
423 kJ
Energie (kcal): 
101 kcal
Eiwitten: 
11,70 g
Vetten: 
4,50 g
waarvan verzadigd: 
2,73 g
Koolhydraten: 
2,80 g
waarvan suiker: 
2,30 g
Vezels: 
1,20 g
Natrium: 
0,06 g
Bronnen

Kookboek ‘Eten met plezier’, een uitgave van Nierstichting Nederland

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?