Vissalade

10 april 2019
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 theelepel curry
1 kleine ui of 1 grote sjalot
250 g stevige witte vis (bv. kabeljauw, koolvis)
2 eetlepels zure room
2 eetlepels stevige, zure yoghurt
Een klein beetje citroensap
1/4e appel in stukjes gesneden
Peper
Paprikapoeder
2 eetlepels gehakte peterselie
(suiker)

Bereiding

  1. 1

    Snij de vis in moten en kook dit in water met een theelepel currypoeder erbij. Laat de vis gaar worden, maar zorg dat het niet stuk kook. Giet af en laat koud worden.

  2. 2

    Snipper de ui en snij de appel in kleine stukken.

  3. 3

    Maak een saus van zure room, yoghurt, snuifje peper, (suiker) en een scheutje citroensap.

  4. 4

    Meng de ui en appel door de saus.

  5. 5

    Snij de gekoelde vis in stukjes en doe dit er ook bij.

  6. 6

    Roer alles door elkaar en strooi er wat paprikapoeder en peterselie over.

Voedingswaarden

Energie: 423 kJ / 101 kcal
Eiwitten: 11,70g
Vetten: 4,50g
waarvan verzadigd: 2,73g
Koolhydraten: 2.80g
waarvan suiker: 2,30g
Vezels: 1,20g
Natrium: 0,06g
Bronnen

Kookboek ‘Eten met plezier’, een uitgave van Nierstichting Nederland