Een gemakkelijk tussendoortje of dessert om klaar te maken dat bovendien lactosevrij is.
Ingrediënten
4 personen- 800 ml soyadrank of lactose-arme melk
- 6 eetlepels puddingpoeder (vanille) (lees het etiket op al dan niet aanwezigheid van lactose)
- 5-6 eetlepels suiker of zoetstof
- 2 peren
- Gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes
Bereiding
- Neem enkele eetlepels lactose-arme melk of sojadrank afzonderlijk en los hierin het puddingpoeder op.
- Breng de rest van de lactose-arme melk of sojadrank aan de kook.
- Roer met een klopper geleidelijk aan de opgeloste puddingpoeder door de kokende vloeistof.
- Laat even doorkoken.
- Voeg van het vuur de suiker of zoetstof toe.
- Schil ondertussen de peer, snijd in schijfjes en leg ze in waaiervorm in dessertschaaltjes.
- Giet de pudding over de schijfjes peer.
- Versier met gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1184 kJEnergie (kcal):
283 kcalEiwitten:
7,30 gVetten:
7,00 gwaarvan verzadigd:
0,87 gKoolhydraten:
46,20 gwaarvan suiker:
30,80 gVezels:
3,30 gNatrium:
0,12 g