Vanillevla met peer

28 november 2016
2 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

800 ml soyadrank of lactose-arme melk
6 eetlepels puddingpoeder (vanille) (lees het etiket op al dan niet aanwezigheid van lactose)
5-6 eetlepels suiker of zoetstof
2 peren
Gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes

Bereiding

  1. 1

    Neem enkele eetlepels lactose-arme melk of sojadrank afzonderlijk en los hierin het puddingpoeder op.

  2. 2

    Breng de rest van de lactose-arme melk of sojadrank aan de kook.

  3. 3

    Roer met een klopper geleidelijk aan de opgeloste puddingpoeder door de kokende vloeistof.

  4. 4

    Laat even doorkoken.

  5. 5

    Voeg van het vuur de suiker of zoetstof toe.

  6. 6

    Schil ondertussen de peer, snijd in schijfjes en leg ze in waaiervorm in dessertschaaltjes.

  7. 7

    Giet de pudding over de schijfjes peer.

  8. 8

    Versier met gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes.

Voedingswaarden

Energie: 1184 kJ / 283 kcal
Eiwitten: 7,30g
Vetten: 7g
waarvan verzadigd: 0,87g
Koolhydraten: 46.20g
waarvan suiker: 30,80g
Vezels: 3,30g
Natrium: 0,12g