Vanillevla met peer
Ingredienten voor 4 personen
800 ml soyadrank of lactose-arme melk
6 eetlepels puddingpoeder (vanille) (lees het etiket op al dan niet aanwezigheid van lactose)
5-6 eetlepels suiker of zoetstof
2 peren
Gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes
Bereiding
-
1
Neem enkele eetlepels lactose-arme melk of sojadrank afzonderlijk en los hierin het puddingpoeder op.
-
2
Breng de rest van de lactose-arme melk of sojadrank aan de kook.
-
3
Roer met een klopper geleidelijk aan de opgeloste puddingpoeder door de kokende vloeistof.
-
4
Laat even doorkoken.
-
5
Voeg van het vuur de suiker of zoetstof toe.
-
6
Schil ondertussen de peer, snijd in schijfjes en leg ze in waaiervorm in dessertschaaltjes.
-
7
Giet de pudding over de schijfjes peer.
-
8
Versier met gehakte walnoten of geroosterde amandelschijfjes.
Voedingswaarden
Energie:
1184 kJ
/
283 kcal
Eiwitten:
7,30g
Vetten:
7g
waarvan verzadigd: 0,87g
waarvan verzadigd: 0,87g
Koolhydraten:
46.20g
waarvan suiker: 30,80g
waarvan suiker: 30,80g
Vezels:
3,30g
Natrium:
0,12g