Dessert

Vanille-plattekaasvla

Zin een gezondere versie van een vanillepudding? Kijk hieronder dan hoe je onze 'vanille plattekaasvla' moet maken!

Ingrediënten
4 personen
  • 20 g vanille puddingpoeder
  • 300 ml halfvolle melk
  • 4 eetlepels suiker
  • 300 g halfvolle plattekaas
  • 1 sinaasappel
Bereiding
  1. Los het vanillepuddingpoeder op in 50 ml melk.
  2. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook.
  3. Voeg het opgeloste vanillepuddingpoeder al roerend toe aan de kokende melk. Breng opnieuw aan de kook en laat eventjes doorkoken.
  4. Laat de vanillepudding afkoelen en vermeng daarna met de plattekaas.
  5. Snijd de sinaasappel in schijfjes.
  6. Schenk de vla in 4 schaaltjes en garneer met de sinaasappel.
  7. Laat opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
791 kJ
Energie (kcal): 
189 kcal
Eiwitten: 
8,80 g
Vetten: 
4,30 g
waarvan verzadigd: 
2,70 g
Koolhydraten: 
28,40 g
waarvan suiker: 
24,30 g
Vezels: 
0,60 g
Natrium: 
0,31 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?