Zin een gezondere versie van een vanillepudding? Kijk hieronder dan hoe je onze 'vanille plattekaasvla' moet maken!
Ingrediënten
4 personen- 20 g vanille puddingpoeder
- 300 ml halfvolle melk
- 4 eetlepels suiker
- 300 g halfvolle plattekaas
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Los het vanillepuddingpoeder op in 50 ml melk.
- Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook.
- Voeg het opgeloste vanillepuddingpoeder al roerend toe aan de kokende melk. Breng opnieuw aan de kook en laat eventjes doorkoken.
- Laat de vanillepudding afkoelen en vermeng daarna met de plattekaas.
- Snijd de sinaasappel in schijfjes.
- Schenk de vla in 4 schaaltjes en garneer met de sinaasappel.
- Laat opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
791 kJEnergie (kcal):
189 kcalEiwitten:
8,80 gVetten:
4,30 gwaarvan verzadigd:
2,70 gKoolhydraten:
28,40 gwaarvan suiker:
24,30 gVezels:
0,60 gNatrium:
0,31 g