Trio van mascarpone, yoghurt en rood fruit

24 mei 2016
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

200 g mascarpone
400 g magere yoghurt
Rode vruchten: aardbeien, frambozen, aalbessen …
Gemalen kokos
Als garnering een blaadje munt of citroenmelisse

Bereiding

  1. 1

    Meng de mascarpone met de yoghurt en zoet het mengsel naar eigen smaak.

  2. 2

    Plet de bosvruchten en de rode vruchten (apart). Indien je diepvriesfruit gebruikt, bind de vruchten lichtjes met gelatine of met maïzena. Eventueel zoeten.

  3. 3

    Vul een hoog glas met afwisselend een laagje bosvruchten rode vruchten, yoghurt-mascarponemengsel, rode vruchten. Eindig met een laagje yoghurt.

  4. 4

    Werk af met gemalen kokos en een blaadje citroenmelisse of munt.

  5. 5

    Tip: je kan dit dessert nog verrijken met vitaminen en antioxidanten door er ook een laagje bosbessen aan toe te voegen.

Voedingswaarden

Energie: 1171 kJ / 280 kcal
Eiwitten: 7,60g
Vetten: 23,70g
waarvan verzadigd: 17,04g
Koolhydraten: 9.00g
waarvan suiker: 9g
Vezels: 0,40g
Natrium: 0,08g