Dessert

Trio van mascarpone, yoghurt en rood fruit

Een zomers toetje met alle goede eigenschappen van rood fruit.

Ingrediënten
4 personen
  • 200 g mascarpone
  • 400 g magere yoghurt
  • Rode vruchten: aardbeien, frambozen, aalbessen …
  • Suiker of zoetmiddel (naar smaak)
  • Gemalen kokos
  • Als garnering een blaadje munt of citroenmelisse
Bereiding
  1. Meng de mascarpone met de yoghurt en zoet het mengsel naar eigen smaak.
  2. Plet de bosvruchten en de rode vruchten (apart). Indien je diepvriesfruit gebruikt, bind de vruchten lichtjes met gelatine of met maïzena. Eventueel zoeten.
  3. Vul een hoog glas met afwisselend een laagje bosvruchten rode vruchten, yoghurt-mascarponemengsel, rode vruchten. Eindig met een laagje yoghurt.
  4. Werk af met gemalen kokos en een blaadje citroenmelisse of munt.
  5. Tip: je kan dit dessert nog verrijken met vitaminen en antioxidanten door er ook een laagje bosbessen aan toe te voegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1171 kJ
Energie (kcal): 
280 kcal
Eiwitten: 
7,60 g
Vetten: 
23,70 g
waarvan verzadigd: 
17,04 g
Koolhydraten: 
9,00 g
waarvan suiker: 
9,00 g
Vezels: 
0,40 g
Natrium: 
0,08 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?