Een zomers toetje met alle goede eigenschappen van rood fruit.
Ingrediënten
4 personen- 200 g mascarpone
- 400 g magere yoghurt
- Rode vruchten: aardbeien, frambozen, aalbessen …
- Suiker of zoetmiddel (naar smaak)
- Gemalen kokos
- Als garnering een blaadje munt of citroenmelisse
Bereiding
- Meng de mascarpone met de yoghurt en zoet het mengsel naar eigen smaak.
- Plet de bosvruchten en de rode vruchten (apart). Indien je diepvriesfruit gebruikt, bind de vruchten lichtjes met gelatine of met maïzena. Eventueel zoeten.
- Vul een hoog glas met afwisselend een laagje bosvruchten rode vruchten, yoghurt-mascarponemengsel, rode vruchten. Eindig met een laagje yoghurt.
- Werk af met gemalen kokos en een blaadje citroenmelisse of munt.
- Tip: je kan dit dessert nog verrijken met vitaminen en antioxidanten door er ook een laagje bosbessen aan toe te voegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1171 kJEnergie (kcal):
280 kcalEiwitten:
7,60 gVetten:
23,70 gwaarvan verzadigd:
17,04 gKoolhydraten:
9,00 gwaarvan suiker:
9,00 gVezels:
0,40 gNatrium:
0,08 g