Soep

Toscaanse tomatensoep met paprika

Een lekker, zomers en mager soepje voor 4- 6 personen. Je kan ook zelf je kippenbouillon en Toscaanse kruidenmix maken.

Ingrediënten
4 personen
  • 30 gram olijfolie
  • 1 kilo rijpe tomaten in vieren gesneden
  • 1 ui in stukken
  • 1 rode paprika in stukken zonder zaadjes
  • 700 cl zoutarme kippenbouillon
  • 1 afgestreken eetlepel Toscaanse kruidenmix
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • Extra garnituur: 50 gram fusillipasta, 100 gram soepgroenten of blaadjes verse basilicum
Bereiding
  1. Bak de tomatenparten, de ui en de paprikastukjes in de olijfolie.
  2. Voeg na 10 minuten bakken, het paprikapoeder en de Toscaanse kruidenmix toe en roer alles om.
  3. Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
  5. Voeg nu de soepgroenten en de fusillipasta toe en kook nog zachtjes 10 minuten door tot de pasta gaar is.
  6. Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1047 kJ
Energie (kcal): 
252 kcal
Eiwitten: 
8,50 g
Vetten: 
9,20 g
waarvan verzadigd: 
1,46 g
Koolhydraten: 
27,90 g
waarvan suiker: 
9,90 g
Vezels: 
9,90 g
Natrium: 
0,08 g
Bronnen

Een recept van Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?