Een lekker, zomers en mager soepje voor 4- 6 personen. Je kan ook zelf je kippenbouillon en Toscaanse kruidenmix maken.
Ingrediënten
4 personen- 30 gram olijfolie
- 1 kilo rijpe tomaten in vieren gesneden
- 1 ui in stukken
- 1 rode paprika in stukken zonder zaadjes
- 700 cl zoutarme kippenbouillon
- 1 afgestreken eetlepel Toscaanse kruidenmix
- 1 volle eetlepel paprikapoeder
- Extra garnituur: 50 gram fusillipasta, 100 gram soepgroenten of blaadjes verse basilicum
Bereiding
- Bak de tomatenparten, de ui en de paprikastukjes in de olijfolie.
- Voeg na 10 minuten bakken, het paprikapoeder en de Toscaanse kruidenmix toe en roer alles om.
- Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg nu de soepgroenten en de fusillipasta toe en kook nog zachtjes 10 minuten door tot de pasta gaar is.
- Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1047 kJEnergie (kcal):
252 kcalEiwitten:
8,50 gVetten:
9,20 gwaarvan verzadigd:
1,46 gKoolhydraten:
27,90 gwaarvan suiker:
9,90 gVezels:
9,90 gNatrium:
0,08 gBronnen
Een recept van Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu.