Bijgerecht

Toscaanse kruidenmix

Deze kruidenmix kan gebruikt worden voor pastagerechten, voor het kruiden van vlees en vis, voor het op smaak brengen van soepen en sauzen, ...

Ingrediënten
4 personen
  • 2 delen gedroogde oregano
  • 1 deel gedroogde tijm
  • 1 deel gedroogde majoraan
  • 1 deel gedroogde rozemarijn
  • 1 deel gemalen korianderzaad
  • 2 delen gedroogd basilicum
  • 3 delen gemalen witte peper
  • ½ deel gemalen kurkuma
  • 1 deel paprikapoeder
  • 3 delen gedroogde peterselie
  • ½ deel gemalen laurier
Bereiding
  1. Meng alle kruiden.
  2. Voor de ‘delen’ die in de recepten gegeven worden, kun je bijvoorbeeld een theelepel gebruiken (1 deel is dan 1 theelepel).
  3. Bewaar de mix koel, droog en donker in een goed afgesloten pot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
52 kJ
Energie (kcal): 
12 kcal
Eiwitten: 
0,50 g
Vetten: 
0,30 g
waarvan verzadigd: 
0,06 g
Koolhydraten: 
1,60 g
waarvan suiker: 
0,10 g
Vezels: 
0,70 g
Natrium: 
0,00 g
Bronnen

Een recept van : Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu. Klik hier voor meer info.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?