Deze kruidenmix kan gebruikt worden voor pastagerechten, voor het kruiden van vlees en vis, voor het op smaak brengen van soepen en sauzen, ...
Ingrediënten
4 personen- 2 delen gedroogde oregano
- 1 deel gedroogde tijm
- 1 deel gedroogde majoraan
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gemalen korianderzaad
- 2 delen gedroogd basilicum
- 3 delen gemalen witte peper
- ½ deel gemalen kurkuma
- 1 deel paprikapoeder
- 3 delen gedroogde peterselie
- ½ deel gemalen laurier
Bereiding
- Meng alle kruiden.
- Voor de ‘delen’ die in de recepten gegeven worden, kun je bijvoorbeeld een theelepel gebruiken (1 deel is dan 1 theelepel).
- Bewaar de mix koel, droog en donker in een goed afgesloten pot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
52 kJEnergie (kcal):
12 kcalEiwitten:
0,50 gVetten:
0,30 gwaarvan verzadigd:
0,06 gKoolhydraten:
1,60 gwaarvan suiker:
0,10 gVezels:
0,70 gNatrium:
0,00 gBronnen
Een recept van : Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu. Klik hier voor meer info.