Tortilla van witloof en aardappel
Ingredienten voor 2 personen
4 stronken witloof (400 g)
4 eieren
4 gemiddelde aardappelen (200 g)
nootmuskaat
peper
Bereiding
-
1
Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.
-
2
Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
-
3
Verhit de olie in een bakpan.
-
4
Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.
-
5
Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
-
6
Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat.
-
7
Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.
-
8
Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.
Voedingswaarden
Energie:
1440 kJ
/
344 kcal
Eiwitten:
18,60g
Vetten:
20,50g
waarvan verzadigd: 5,20g
waarvan verzadigd: 5,20g
Koolhydraten:
19.10g
waarvan suiker: 4,70g
waarvan suiker: 4,70g
Vezels:
5,60g
Natrium:
1,25g
Bronnen