Nice-Info
Tik eens een eitje… ter afwisseling van een stukje vlees, vis of een vleesvervanger. Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, fosfor, vitamine D, B2 en B12. Combineer met veel groenten, aardappelen of volkorenbrood. Of maak meteen een tortilla!
Ingrediënten
2 personen- 4 stronken witloof (400 g)
- 4 eieren
- 4 gemiddelde aardappelen (200 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
- Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.
- Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
- Verhit de olie in een bakpan.
- Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.
- Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat.
- Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.
- Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1440 kJEnergie (kcal):
344 kcalEiwitten:
18,60 gVetten:
20,50 gwaarvan verzadigd:
5,20 gKoolhydraten:
19,10 gwaarvan suiker:
4,70 gVezels:
5,60 gNatrium:
1,25 gBronnen