Tortilla van witloof en aardappel

19 november 2020
3 december 2023

Ingredienten voor 2 personen

4 stronken witloof (400 g)
4 eieren
4 gemiddelde aardappelen (200 g)
nootmuskaat
peper

Bereiding

  1. 1

    Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes.

  2. 2

    Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

  3. 3

    Verhit de olie in een bakpan.

  4. 4

    Voeg het witloof en aardappelschijfjes toe.

  5. 5

    Laat ze bakken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

  6. 6

    Meng de losgeklopte eieren met peper en nootmuskaat.

  7. 7

    Voeg de eieren toe aan het witloof en de aardappelen.

  8. 8

    Maak er een mooie, ronde omelet van, bak beide kanten bruin op een laag vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten per zijde.

Voedingswaarden

Energie: 1440 kJ / 344 kcal
Eiwitten: 18,60g
Vetten: 20,50g
waarvan verzadigd: 5,20g
Koolhydraten: 19.10g
waarvan suiker: 4,70g
Vezels: 5,60g
Natrium: 1,25g