Torentje van volkoren toast, appel, mozzarella en witloof
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Snijd rondjes uit het brood met een uitsteekvorm.
-
2
Verwijder van 1 appel het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met 2 eetlepels citroensap.
-
3
Snijd de andere appel, het witloof en de wortelen in fijne reepjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 0,5 tot 1 cm dik.
-
4
Maak een vinaigrette met maïs- en notenolie, honing, mosterd en 3 eetlepels citroensap. Breng verder op smaak met peper. Meng de vinaigrette met de witloof-, wortel- en appelsnippers.
-
5
Toast de broodrondjes goudbruin. Hak de walnoten grof en rooster ze samen met de zonnebloempitten in een pan.
-
6
Schik het torentje op borden: stapel afwisselend toastbrood, appel- en mozzarellaplakjes. Werk af met het witloofslaatje, veldsla, kerstomaten, blauwe bessen en met de crumble van walnoten en zonnebloempitten.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 5,10g
waarvan suiker: 26,50g
www.nice-info.be, in samenwerking met www.lekkervanbijons.be.