Torentje van volkoren toast, appel, mozzarella en witloof

23 maart 2021
26 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 stronken witloof
2 grote wortelen
200 g kerstomaten
2 appelen (Jonagold)
Een bosje veldsla
2 bolletjes mozzarella
8 sneetjes volkorenbrood (dik gesneden)
4 eetlepels walnoten
4 eetlepels maïsolie
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels honing
5 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
4 eetlepels blauwe bessen
Peper

Bereiding

  1. 1

    Snijd rondjes uit het brood met een uitsteekvorm.

  2. 2

    Verwijder van 1 appel het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met 2 eetlepels citroensap.

  3. 3

    Snijd de andere appel, het witloof en de wortelen in fijne reepjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 0,5 tot 1 cm dik.

  4. 4

    Maak een vinaigrette met maïs- en notenolie, honing, mosterd en 3 eetlepels citroensap. Breng verder op smaak met peper. Meng de vinaigrette met de witloof-, wortel- en appelsnippers.

  5. 5

    Toast de broodrondjes goudbruin. Hak de walnoten grof en rooster ze samen met de zonnebloempitten in een pan.

  6. 6

    Schik het torentje op borden: stapel afwisselend toastbrood, appel- en mozzarellaplakjes. Werk af met het witloofslaatje, veldsla, kerstomaten, blauwe bessen en met de crumble van walnoten en zonnebloempitten.

Voedingswaarden

Energie: 3306 kJ / 753 kcal
Eiwitten: 27,30g
Vetten: 36,20g
waarvan verzadigd: 5,10g
Koolhydraten: 62.00g
waarvan suiker: 26,50g
Vezels: 51,60g
Natrium: 647,50g
Bronnen

www.nice-info.be, in samenwerking met www.lekkervanbijons.be